ACTE NECESARE

Datorita caracterului subiectiv al cererii privind inregistrarea in scopuri de TVA, va rugam sa ne contactati, intrucat se impune transmiterea unei oferte personalizate.

TARIF - TERMEN

Pentru detalii privind disponibilitatea serviciului, va rugam sa ne contactati (telefonic/e-mail/formular online).

Europe negotiating Registrul Operatorilor Intracomunitari (prescurtat ROI), infiintat in cadrul ANAF, de la 1 august 2010, cuprinde toate persoanele impozabile si persoanele juridice neimpozabile inregistrate in scopuri de TVA pentru intreaga activitate, precum si special pentru achizitii intracomunitare, persoane care efectueaza operaţiuni intracomunitare. Persoanele inregistrate in scopuri de TVA conform art.316 din Codul Fiscal (inregistrare in scopuri normale de TVA), sunt supuse inregistrarii in Registrul Operatorilor Intracomunitari, inainte de a efectua achizitii sau livrari intracomunitare de bunuri sau cand efectueaza prestari sau achizitii de servicii cu parteneri din alte state membre. Se vor inregistra in Registrul Operatorilor Intracomunitari si persoanele neinregistrate in scopuri de TVA ce detin un cod special de TVA obtinut in temeiul art. 317 din Codul Fiscal – aici se regasesc persoanele neinregistrate in scopuri de TVA care achizitioneaza servicii intracomunitare sau presteaza servicii intracomunitare la care beneficiarii sunt obligati la pata TVA in tara de origine, respectiv persoanele impozabile scutite de TVA ce au depasit intr-un an plafonul achizitiilor intracomunitare de bunuri de 10.000 euro, respective 34.000 Ron. In situatia in care intervin modificari privind asociatii si/ sau administratorii unei firme, ulterior inscrierii in Registrul operatorilor intracomunitari, aceste schimbari trebuie comunicate organului fiscal competent, in termen de 30 de zile de la data realizarii lor.

Ai nelamuriri? Vrei informatii suplimentare?

Trimite mesajclear

For business RESURSE LEGISLATIVE

Ordinul nr. 727/2016 pentru aprobarea Procedurii de organizare şi funcţionare a Registrului operatorilor intracomunitari, precum şi pentru aprobarea modelului şi conţinutului unor formulare