ACTE NECESARE

Pentru informatii suplimentare sau programarea unei intalniri, va rugam sa ne contactati (telefonic/e-mail/formular online).

TARIF - TERMEN

Inregistrare MarcaBucuresti-Ilfovalte judete
Tarif*Termen**Tarif*Termen**
Marca verbala2050 lei6 luni2250 lei7 luni
Marca figurativa (alb/negru)2350 lei 6 luni2550 lei7 luni
Marca figurativa (culori revendicate)2650 lei6 luni2850 lei7 luni
Marca combinata (alb/negru)3050 lei6 luni3250 lei7 luni
Marca combinata (culori revendicate)3650 lei6 luni3850 lei7 luni
*onorariu si taxe O.N.R.C. incluse **zile lucratoare

Law concept: Registered on computer keyboard background Marca este un semn susceptibil de reprezentare grafica servind la deosebirea produselor sau serviciilor unei persoane fizice sau juridice de cele apartinand altor persoane. Pot sa constituie marci semne distinctive cum ar fi: cuvinte, inclusiv nume de persoane, desene, litere, cifre, elemente figurative, forme tridimensionale si in special forma produsului sau ambalajului sau, combinatii de culori, precum si orice combinatie a acestor semne. Inregistrarea unei marci poate fi ceruta individual sau in comun de orice persoana, direct sau printr-un mandatar, in conditiile prevazute de lege, precum si de regulamentul de aplicare a acesteia. In conditiile in care solicitantul nu are nici domiciliul, nici sediul si nici o unitate industriala sau comerciala, efectiva si functionala pe teritoriul Uniunii Europene sau in Spatiul Economic European, este obligatorie reprezentarea prin mandatar autorizat, cu exceptia procedurii de depunere a cererii de inregistrare de marca. Dupa modul de reprezentare grafica, marcile pot fi: - Marca verbala – o denumire, un slogan, scrise cu caractere standard, alcatuite doar din litere sau cifre (inclusiv nume de persoane); - Marca figurativa – un element grafic care nu contine litere sau cifre, alcatuite doar din reprezentari grafice; - Marca combinata – o denumire scrisa cu o grafica deosebita si/sau in culori sau o denumire insotita de un element grafic, combinatie de imagini, litere, cifre (alb-negru sau color); - Marca tridimensionala – marca constituita din forma produsului sau a ambalajului sau orice alt semn specific tridimensional care permite identificarea unui produs sau serviciu. Drepturile asupra marcilor pot fi transmise prin cesiune sau licenta, oricand in cursul duratei de protectie a marcii. Marca este valabila 10 ani incepand cu data la care a fost depusa cererea de inregistrare si poate fi reinnoita pentru oricat de multe perioade de 10 ani. Marcile inregistrate la O.S.I.M. sunt protejate numai pe teritoriul Romaniei.

Ai nelamuriri? Vrei informatii suplimentare?

Trimite mesajclear

Law concept: Trademark on computer keyboard background RESURSE LEGISLATIVE

Legea nr. 84/1998 privind inregistrarea marcilor si indicatiilor geografice, modificata si completata prin Legea 66/2010